Nappisilmiä ja matolääkettä: Kesäbiisit 2 viikkoa

Pikkuiset ovat saaneet silmänsä auki parin viime päivän aikana. Ensimmäisenä maailmaa ehti vilkuilemaan Sata Salamaa, jonka silmät aukesivat jo perjantaina. Viimeisenkin silmät aukesivat tänään kun ikää tuli 2 viikkoa. Kohta meillä on varmasti liikettä ja vilskettä kun seuraavaksi opetellaan ottamaan tassua massun alle ja kipittelemään.

Muutoinkin pentue tuntuu edelleen kasvavan mukavan tasaisesti, jokainen pikkuinen omalla käyrällään. Pennut punnitaan päivittäin ja piirustan painojen mukaan käyrää, jotta pysyn kärryillä siitä miten kasvu etenee.

Matolääkitys aloitettiin tänään ja pennut saivat ensimmäisen nokareen jotain muuta kuin äidin maitoa suihinsa. Kyllä maistui pahalta, kuten ehkä viereisestä Salaman kuvasta voi päätellä. Mutta lääkitys on kuitenkin hyvä tehdä siltä varalta, että toukkavaiheen madot aktivoituisivat pennuissa ja aiheuttaisivat kasvuhäiriöitä. Periaatteessa kaiketi kaikissa koirissa voi olla kotilovaiheessa olevia matoja, joita tulee ulkoa sisälle kengänpohjissa ja tassuissa. Pentuihin nämä siirtyvät äidin maidon kautta. Siksi on tärkeää matolääkitä myös emo yhtä usein kuin pennutkin. Myös siis Supi sai tänään oman herkkuannoksensa.

 Alla tuoreet kuvat nappisilmäisistä vauvoista. Mukavaa viikkoa kaikille!

Suvi Suloisempi "Ellie". Narttu, varattu.

Pitkä Kuuma Kesä. Uros, VAPAA

Sata Salamaa. Uros, varattu.

Tahdotko Mut Tosiaan. Uros, VAPAA

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koirien ja kissojen hampaista ja niiden hoidosta

Uutta väriä elämään

Vauhti kiihtyy: pennut 6 viikkoa