Kuulumisia pentulaatikolta: 5 viikkoa


Pennut täyttivät juuri 5 viikkoa. Vauhtia on tullut lisää ja ruoka maistuu jo kovasti. Pentuaitaus alkaa jäädä pieneksi ja pienet juoksentelevatkin joka päivä lattialla. Hauskasti ne aikansa touhuttuaan pyytävät takaisin lämpimään laatikkoonsa. Siellä kun on makuupaikan alla sähkölämmitteinen patja, jonka päällä on mukava köllötellä. Vanhan pirtin lattia kun on vielä tähän aikaan vuodesta hieman vilpoinen.


Touhua riittää. Lelut tuntuvat olevan mieleisiä, samoin Milli-kissa. Hampaat ovat jo pääosin puhjenneet ja niitä pitää kokeilla jokapaikkaan. Varpaat on ihan mahtavat järsittävät jos tielle osuvat. Samoin puntinlahkeet ja tietysti Milli-kissa ja kaikki muut kiinni saatavat eläimet - siskot etunenässä. Onneksi myös lelut kelpaavat. Hienosti osataan käydä jo kakilla paperilla ja pissatkin melkein aina osuvat paperille pentulaatikossa. Lattialla kirmatessa ei paperia muisteta. On niin paljon muutakin jännää tutkittavaa. Tänään jo päästiin kiipeämään isojen petiin ja siellä vasta olikin kiva remuta. Olisi taas pitänyt olla kamera valmiina siinä kohtaa.

Kevätesikko löysi jo kotinsa ja muuttaa Espooseen. Kevätaurinko päätettiin pitää itse. Äänestys oli yksimielinen, vaikka itse en olisi mitenkään osannut näistä valita. Onneksi muu perhe teki ratkaisun puolestani. Ja suloinenhan tuo on
kuin mikäkin. Ehkä se vielä tekee meille monta ihanaa kirjavaa tai particolor-pentua tulevaisuudessa. Sen kutsmanimeksi tulee Hely. Kevätneidolle etsimme vielä omaa rakastavaa kotia.

Lotte ei pahemmin vauvoista välitä. Kun pennut riekkuu lattialla, Lotte pysyttelee visusti turvassa sohvalla. On huomannut etteivät pennut vielä pääse sinne. Lotten mielestä tädin onnenpäivät ja velvollisuudet siskontyttöjä kohtaan voi alkaa sittenkin kun mokomat ovat oppineet koirien tavoille. Mainio tapaus tuo meidän Lotte-potte.

Kommentit

  1. Reippaita ovat kaikki !
    Valloittavia <3
    Ihana tuo ruokailu video - keskittyminen huippuluokkaa :)
    <3 Hely <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tärkeä juttu tuo syöminen. Jauheliha on tosi namia. Sitä ne tuossakin ronkkivat tarmokkaasti. 😍

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä