Your Dog Match Show Lempäälässä 27.9.2016

Mätsäritunnelmaa Your Dog Oy:n toimitiloissa Lempäälässä.
Lähdettiinpä yhtenä tiistai-iltana Helmin ja tipsutyttöjen kanssa vähän mätsäilemään kun sattui olemaan tapahtuma sopivasti omalla kylällä, Lempäälässä. Yleensä ei viikolla ehditä kovinkaan kauaksi, kun on työt ja koulu ja niin kovin lyhyet illat, mutta tämä oli niin lähellä, että päätettiin lähteä. Paikkakin kiinnosti, kun en ollut siitä ennen kuullutkaan. Lempäälän Sääksjärvelle oli ilmeisesti kesällä aukaistu Your Dog Oy. Täytyy myöntää, että en ehtinyt "haastatella" ketään järjestäjätahon väkeä, mutta netistä lueskelemalla ja seinillä olleita lappuja ihmettelemällä tulin siihen johtopäätökseen, että kaikenlaista koiriin liittyvää siellä puuhastellaan. Tampereen koirahierojakoulu näytti toimivan samoissa tiloissa. Koirahierojiakin löytyy katonalta ainakin kolme. Samoin talosta löytyy koirankoulutukseen ja fysioterapiaan liittyviä palveluita. Tiloissa toimii myös koirien ja omistajien vaatteita ja somisteita valmistava Dog It Life Ky. Kaikenlaista kivaa siis tuntuu olevan. Pitääpä joskus käydä tutustumassa hieman hiljaisemmalla ajalla uudestaan.

Tunnelma mätsärissä oli mukava. Juttuseuraa tuntui riittävän ja tarjottavat olivat hyviä ja edukkaita. Näyttely itsessäänkin oli hyvin järjestetty ja kahdessa kehässä saatiin arvioinnit hoidettua reilussa parissa tunnissa. Tarkalleen en tiedä montako koiraa oli mukana omistajineen, mutta n. 50 voi osua aika liki. Luokat oli tässä mätsärissä jaettu seuraavasti:

Luokat & tuomarit: 
Pienet pennut (alle 12kk, säkä alle 40cm)
Tarjoilut oli hyvät. Kuva: IDA Photography

Tiina Hynninen, kennel Mustan Linnan
Isot pennut (alle 12kk, säkä yli 40cm)
Outi Heikkinen, kennel Little Life
Pienet koirat
(yli 12kk, säkä alle 40cm)
Tiina Hynninen
Isot koirat (yli 12kk, säkä yli 40cm)
Outi Heikkinen, kennel Little Life
Veteraanit; omat luokat pienille ja isoille
Tiina Hynninen, kennel Mustan Linnan
Junior Handler (10-17v)
Outi Heikkinen, kennel Little Life



Hely arvostelussa.
Helmi osallistui Helyn kanssa Pienet Pennut -luokkaan ja kävi hakemassa pikkuisen kanssa hyvää kokemusta kehästä. Saivat sinisen nauhan eivätkä sijoittuneet loppukehässä. Ajoittain Hely malttoi keskittyä ja seisoi mallikkaasti - mutta vain hetken. Työtä riittää. =D  


Hipsu odottelemassa vuoroaan.
Kuva: Riina Lummekari
Me Hipsun kanssa sipsuteltiin pienten aikuisten punaisten nelosiksi! Se oli Hipsun paras mätsärisijoitus. Oli mukava viedä kehässä koiraa, joka tuntui nauttivan tilanteesta. Reilu vuosi Hippulilla on edellisestä kehästään eikä me kotona ehditty yhtään harjoitella. Tämä retki tuli niin kovin äkkiä eteen. Tarkoitus oli lähteä viemään vain Helyä, mutta viime hetkellä päätin ottaa Hipsunkin mukaan kehään. Mutta hyvin tytteli muisti mitä kehässä kuuluu tehdä ja tuntui nauttivan puuhasta täysin rinnoin. Kunhan saadaan neidille turkki kuntoon (vielä vähän bikiniasuinen kevään pentujen jälkeen) niin lähdetään sen kanssa sitten isommin kehiä kiertämään.


Helmi ja Hipsu Junior Handlereissa.
Kuva: IDA Photography
Helmi osallistui vielä Junior Handler- kilpailuunkin.Tämä osio olikin kaiken kaikkiaan hienosti järjestetty ja jokainen kisailija sai mukaansa palkintojen lisäksi arviointilomakkeen, johon tuomari oli arvioinut suoritusta.  Osallistujia oli kaikkiaan viisi ja Helmin kilpasiskot olivatkin selvästi kokeita handlaajia jo kaikki. Hienosti veivät koiriaan. Oli mukavaa katseltavaa. Helmikin suoriutui Hipsun kanssa tosi hyvin, vaikka Hipsu huolissaan vilkuilikin kokoajan mamman suuntaan. Koitin mennä nurkan taakse piiloon ettei se näkisi meitä. Kehitettävää on vielä paljon, mutta eipä tytön ikäkään ihan vielä riitä oikeisiin Junior Handler-kehiin. Intoa kyllä piisaa. Ihanaa, että hän pääsi täällä kokeilemaan tuota puuhaa nyt ensimmäistä kertaa ikinä. KIITOS!


Turisti Lotte.
Kuva: IDA Photography
Lottekin oli mukana, mutta mammalomalaista en päästänyt mukaan kehiin. Se sai tyytyä seurustelmaan mukavien koirakaverien kanssa, joita sillä tuntui riittävän. Ida Lehtonen (IDA Photography) oli ottamassa kuvia tapahtumassa ja hänellä oli myös studio pystytettynä näyttelypaikalle. Siinä  syy miksi Lottekin pääsi mukaan ylipäätään: halusin saada kunnollisen kuvan meidän tämän hetkisestä kotilaumasta. Se oli ehkä helpommin sanottu kun tehty ja välissä meno oli melko kaaosmaista, kun yritettiin Helmin kanssa saada koiria paikoilleen.

Varsinaisia kuvia vielä odotellaan (vasta päivä kulunut kuvauksesta), mutta yhden herkkupalan löysin jo kuvaajan IDA Photographyn facebook-seinältä. Sen tuomissa hyväntuulisissa tunnelmissa muistelen eilistä tapahtumaa ja kiitän järjestäjiä mukavasta tiistai-illasta! Meillä oli hauskaa ja uskoakseni melko monella muullakin!

Kiitos myös Ida Lehtoselle ja Riina Lummekarille siitä, että sain lainata tähän teidän ottamianne kuvia tilaisuudesta!
Meidän jengi kuvauksissa.
Kuva: IDA Photography

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä