PIROK:n kansainvälinen RED&BLACK -näyttely 3.9.2016 Sastamalassa

SASKY:n ravintola-alan opiskelijat olivat leiponeet ihania leivoksia.
Käytiin Millin kanssa hieman erilaisemmin järjestetyssä kissanäyttelyssä lauantaina 3.9. Sastamalassa Vexve Areenalla. Siellä Pirkanmaan rotukissayhdistys ry (PIROK) järjesti kansainvälisen näyttelytapahtuman, jossa saman päivän aikana meni rinnakkain kaksi erillistä näyttelyä: RED ja BLACK. Kissakategoriat oli jaettu viikonlopulle siten, että lauantaina arvosteltiin I ja II -kategorioiden kissat ja sunnuntaina III- ja IV- sekä molemmat kotikissakategoriat (lyhytkarvaiset ja pitkäkarvaiset).

Millin veli Arttu arvostelussa
Tällainen järjestely taisi olla toteutuksessa ensimmäistä kertaa (ainakin Suomessa) ja hieman ainakin itsellä oli aluksi hommaa, kun tutkaili kahden tuomarin aikataulujen etenemistä. Onneksi minulla oli vain yksi kissa mukanani. Tila oli kuitenkin suhteellisen pieni ja näytteilleasettajia kohtuullisen vähän, joten nopeasti tuon tilanteen aina saattoi käydä tarkistamassa. Aivan arvostelujen loppupuolella alkoi joillekin muille tulla päällekkäisyyksiä, kun saman omistajan useampi kissa oli menossa tuomarin paras (TP)- valintaan yhtä aikaa. Tämä aiheutti hieman odottelua, mutta mitään katastrofia en huomannut tästäkään syntyvän. Aikataulussa ei näyttely loppunut tälläkään kertaa, mutta siihen on jo kissanäyttelyissä tottunutkin. Harvemmin ne ajoissa päättyvät.


Vaikka kiirettä pitikin hieman normaalinäyttelyä enemmän, sai yhden päivän aikana
Millin veli Onni arvostelussa
mahdollisuuden kisata kahdesta sertistä
. Mukavana bonuksena oli tietysti myös se, ettei sunnuntaina enää tarvinnut lähteä takaisin. Silkkaa säästöä, kun ei tarvinnut yöpyä tai ajella kahtena päivänä edestakaisin tuota matkaa. Myös Milli tykkäsi tästä järjestelystä, kun ei enää sunnuntaina tarvinnut lähteä mammaa viemään näytelmiin, vaan sai rauhassa kotona nukkua, ulkoilla tarhassa ja leikkiä Helyn kanssa. Mielestäni siis ihan onnistunut konsepti! Toivottavasti on vastaavanlaisia jatkossakin.

Näyttelyissä ehkä parasta on se, kun näkee tuttuja. Niin onneksi nytkin. Paikalla oli meidän Hanin jälkikasvua omistajineen. Daniel on jo kokenut näyttelyissä kävijä ja sai lauantain näyttelyistä kaksi sertiä. Enää yksi puuttuisi Supreme Premierin tittelistä! Tuire pitää niin hyvää huolta pikkujättiläisestä. Näin myös Hanin tyttären Bertankin omistajan Ninan, joka oli tullut katsomaan Bertan lapsien näyttelyä. Bertan toisesta pentueesta paikalla olivatkin kaikki neljä vauvelia, jotka nyt jo alkavat kohta siirtyä junnuluokista avoimeen. Vielä ei serteistä taisteltu, mutta kokemusta tuli kuitenkin.
Daniel hurmaamassa tuomaria.
Ihan tuli taas sellainen ihana lämmin olo kun poikaa katseli. On niin ihana otus. Oli jo pentuna sellainen kainalokaveri joka aina yöllä kiipesi sänkyyn ja tuli minun kainalooni nukkumaan.
Prinsessa

Sitten paikalla oli tietysti myös Millin kasvattaja Terttu ja hänen tyttärensä Johanna Millin veljen Artun kanssa. Ja Satu tyttärensä kanssa oli tuonut myös Millin toisen veljen Onnin näyttelyyn. Onnittelut molemmille pojille serteistä! Ovat he vaan komeita kavereita kumpainenkin. Sitten oli paikalla Tertun muitakin kasvattajia, Prinsessa ja Hemmo, jotka Merja oli tuonut paikalle.

Näyttelyt itsessään meni Milliltä juuri niin hyvin kuin odotinkin. Milli sai ensimmäisestä arvostelustaan (RED) Tellervo Kassilta sertin (CAC) ja valmistui Championiksi. Ihanaa! Että jännitti, mutta hyvinhän se sitten lopulta meni. Milli nimittäin oli juuri edellisenä viikonloppuna (27.-28.8.) saanut RUROK:n (Ruuhkasuomen rotukissayhdistys ry) näyttelystä molemmilta päiviltä
Champion Milli.
sertin ja näin ollen tämä uusi serti oli sen kolmas ja hän valmistui. En ollut itse siellä paikalla vaan Millin kasvattaja Terttu vei tytön sinne.

BLACK-näyttelyyn Milli sitten vaihtoikin luokkaa 9-luokasta 7-luokkaan, eli champion-luokkaan. Ja pokkasi Anna Wilczek:lta ensimmäisen CACIB-sertinsä International Champion-titteliinsä. Olen niin iloinen!

Kiitos PIROKin näyttelyn järjestelyissä mukana olleille! Mukava näyttelypäivä ja mukava kokemus. Tullaan taas keväällä, mikäli on sopiva kissa ilmoitettavaksi silloin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä