Pentulaatikon kuulumisia

Kevättytöt 12 päivää
Pikkuväki on jo päässyt huikeaan kahden viikon ikään. Tänään on punnattu  lapsukaiset ja tarjottu ensimmäinen erä matolääkettä. Painoa on tytöille tullut mukavasti. Reilusti ovat kolminkertaistaneet kahdessa viikossa syntymäpainonsa jokainen. Hyvä niin! Silmätkin alkavat olla tytöillä jo auki.
Kevätneito 12 päivää.
Kevätesikko 12 päivää
Kevätaurinko 12 päivää
Kevätaurinko 2 viikkoa
Kevätesikko 2 viikkoa
Kevätneito 2 viikkoa


Pikkumies aamupalalla
Vain yksi on porukasta poissa. Pieni Kevätheilamme jouduttiin laskea koirien enkelikuoroon pääsiäislauantaina myöhään illalla. Nesteytimme poikaa apteekista ostamallani nesteytysaineella ja ruokimme 3 tunnin välein millin ruiskulla monta päivää. Pojan paino ei kuitenkaan sanottavasti noussut. Lopulta pääsiäisenä se alkoi saada todella pahoja hengitysvaikeuksia. Pääsiäislauantaina kiikutimme hänet Tampereen Tuhatjalan päivystykseen. Epäilin itse, että kyseessä voisi olla keuhkokuume, joka helposti voi tulla lisäruokinnalla oleville pennuille mikäli ovat vetäisseet vastiketta keuhkoihinsa. Hengitysvaikeuksia oli kuitenkin ollut jo useamman päivän ajan eikä kuumetta ollut noussut. Pentu vaikutti pääasiassa reippaalta ja jäntevältä. Lääkäri epäili että pojalla on kehittymättömät keuhkot ja/tai ruoansulatuselimistö. Se selittäisi myös sen, miksi paino ei ollut noussut vaikka oli ollut lisäruokinnassa. Mitään ei ollut tehtävissä. Päätös ei ollut helppo, mutta ei tuossa oikein muutakaan palvelusta voinut pienelle poloiselle tehdä. Ihana pieni mies pääsee pihallemme Hanin kahden kuolleena syntyneen kissanpoikasen viereen valkovuokkomaton alle.


Nyt nautimme tytöistä, jotka kyllä ovat varsin valloittavia! Vielä pentulaatikossa on varsin rauhallista ja Hipsu huolehtii vauvoistaan. Minä yritän huolehtia parhaani mukaan Hipsusta. Tänään aamulla Aurinko ja Esikko selvästi suunnittelivat pakoa pentulaatikosta äippänsä perään. Nyt kun niiden silmät ovat auki, tuntuu että vauhti on lisääntynyt. Vielä aamulla Neito makoili ketarat taivasta kohden pentulaatikossa silmät visusti kiinni siskojen suunnitellessa pakoa, mutta nyt senkin silmät ovat alkaneet aueta. Luultavasti jo huomenna on sekin liittynyt taas tyttöjengiin. Tein pyyhkeestä koppaan hieman korkeamman esteen, josko neidit pysyisivät vielä jonkin aikaa pentulaatikossaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä