Tiibetinspanieleiden erikoisnäyttely 5.3.2016 Hyvinkäällä

Tiibetinspanieleiden erikoisnäyttely pidettiin lauantaina 5.3.2016 Hyvinkäällä koiraurheiluhallilla. Paikka oli sama kuin edeltävinä vuosinakin. Reitti olikin siis jo tuttu, koira vaan tällä kertaa eri kuin aiemmin.

Hipsun ja Lotten kun oli tarkoitus molempien olla äippälomalla tuossa vaiheessa, olin ilmoittanut näyttelyyn kasvattimme Supin. Valitettavasti tyttö ehti tiputtaa karvansa juuri ennen näyttelyä. Neidillä ei ollut yhtään aluskarvaa ja se oli karvattomampi kuin yksikään pentukehän tepsuttelijoista. Päätin kuitenkin viedä tytön kehään vaikka suoraan sanoen hävetti. =D Nuorten luokassa käytiin tekemässä kehässä melko haparoiva esitys ja pokkaamassa muutama kaunis sana sekä keltainen nauha (H eli hyvä). Se oli oikeastaan juuri se mitä olin ajatellutkin sieltä mahdollisesti saatavan. Supin arvosteli ranskalainen tuomari Patrick Dewaele, joka oli mukava. Erityisesti pidin siitä, että  hänellä oli aikaa jutella ja perustella päätöstään siitä miksi koirani ei häntä miellyttänyt. Parin kuukauden päästä olisi kuulemma ollut toisin kun turkki ei olisi jäänyt tuomarin käsiin. =D

Koiria oli mukavasti paikalla ja oli mukava huomata, että hiljalleen alan tunnistaa enemmän ja enemmän tuttuja kasvoja ihmisjoukosta. Myyntikojuistakin tuli tehtyä hyviä löytöjä. Ostin mm. uuden Tiibetinspanielien valiokirjan, joka juuri oli näyttelyyn uuni tuoreena tullut myyntiin. Hieno väripainatus. Samalla ostin nipun vanhempia valiokirjoja sekä muutamia vuosikirjoja. Niitä on mielenkiintoista lueskella ja uusien valioiden kirjan olenkin selaillut jo useampaan kertaan läpi. Niin komeita koiria. Kumpa joskus oman kasvattinsakin saisi sellaiseen kirjaan. Tuore kasvattaja voi sellaisesta vain haaveilla tässä vaiheessa.

Tärkeämpi saalis tästä retkestä oli siis arvokas kokemus, jota Supi (ja minä) kehästä sai sekä tuttujen ihmisten kanssa jutustelu. Ja tietysti nuo arvokasta tietoa tuoreelle kasvattajalle sisältävät teokset rodun edustajista.

Kiitos Tiibetinspanielit ry:lle mukavasta näyttelystä. Syksyllä yritetään taas päästä paikalle kun pääerikoisnäyttely järjestetään. Pääerkkarissa emme ole vielä koskaan päässeetkään käymään. Ehkä tänä vuonna sitten tulemme isommalla porukalla! Suunnitelmissa se ainakin on.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä