Vahtikoira Lotte-Potte-Papana

Lotte pikkuisena siskon viekussa.
Siskokset Hipsu ja Lotte


Zin-Tip Charlotte, eli tuttavallisemmin Lotte, Lotte-Potte-Papana tai Securitas-Lotte, tuli meille Anjalta kuten Hipsukin. Olin Kasvattajan peruskurssilla Ellivuoressa lokakuussa 2013 kun Anja soitti ja sanoi, että "nyt tuli todella tumman näköinen tyttöpentu". Pakkohan sitä oli käydä heti katsomassa kerta jos toinenkin ja jäskätettiin, että millainen neiti siitä kehittyykään. Pentukopassa Lotte laittoi kaikki neljä veljeään ojennukseen vaikka porukan pienin olikin. Lotte muutti meille jouluaatonaattona 2013.

Erottamattomat.
Tämä neiti on alusta asti osannut pitää puolensa kun tähän taloon tuli. Pentukopassa opitut velipoikien jallitustaidot pääsivät uusiokäyttöön uudessa laumassa. Vielä samaisena iltana, kun oli meille saapunut, se laittoi järjestykseen lähes 40-kiloisen Allin (se mitä siinä oli järjestykseen laittamista, kun Alli melkein kehräsi kuin kissa innostuessaan uudesta vauvasta), Hipsu-siskonsa sekä talon kolme kissaa. Yhtään eivät pelottaneet lähes 10-kiloiset maine coonitkaan, niiden pöyhkeissä hännissä oli ihan vastustamattoman kiva roikkua. Ensimmäiset yötkin meni todella mukavasti, kun otto-emo Hani piti vauvelille seuraa asettumalla muina kissoina tämän kanssa samaan petiin kehräämään. Samanlailla Hani yritti tehdä Hipsullekin aikoinaan, mutta Hipsua silti hieman jänskätti uusi koti ja uudet kaverit. Se oppi nauttimaan Hanin hellästä hoivasta vasta muutaman yön totuteltuaan uuteen "otto-emoonsa", mutta Lotte tunsi olonsa varsin mukavaksi heti ekasta yöstä lähtien.

Lotte on Hipsun täys-pikkusisko. Ikäeroa tytöillä on 10 kk ja 10 päivää. Muuten neidit eroavat toisistaan kuin päivä yöstä. Vaikea näitä olisi uskoa luonnekuvausten perusteella sisaruksiksi lainkaan. Ulkonäöltään kuitenkin muistuttavat toisiaan, vaikka Lotte hopea-soopelina onkin paljon tummempi ja malliltaankin hieman korkeajalkaisempi ja rungoltaan lyhyempi kuin siskonsa. Luonteeltaan Lotte on hyvin valpas ja eloisa tipsuneiti. Mitään ei ulkona tai sisällä pääse tapahtumaan sellaista mitä tämä tomera vahtikoira ei huomaisi ja siitä välittömästi ilmoittaisi. Siksi sille on tullut annettua Securitas-lempinimikin. Mielellään Lotte onkin ulkotarhassa vahtimassa lähitiellä kulkijoita. Erityisesti mammaa pitää vahtia huolellisesti ja kun mamma on kotona, jokainen naapurin koiran haukahdus pitää raportoida pontevasti ja kuuluvasti. Samoin isännän aamuisista kotiintuloista yövuoron jälkeen pitää informoida muita asunnossa olijoita.


Lotte ekassa näyttelyssään erkkarissa Hyvinkäällä 29.3.2014.
Lotte ja uudet leikkikaverit.
Toisin kuin kauneutta rakastava sisarensa Hipsu, Lotte inhoaa harjaamista ja yleensä poistuu muina neiteinä jonnekin mahdollisimman kaukaiseen nurkkaan "nukkumaan" kun harja otetaan kaapista esiin. Antaa mielellään tilaa siinä kohdin sisarelleen, joka jo tuossa vaiheessa yleensä on valmiina harjattavaksi sohvalla. Pitkin kynsin ja hampain ja äärimmäisen loukkaantuneen näköisenä harjaus kuitenkin saadaan aina suoritettua.  Pesut ja föönaukset ovat yhtä ällöttäviä toimenpiteitä Lotten mielestä.

Terkkuja kaikille kamuille! t. Lotte
Lotte on kova leikkimään. Leluja se kanniskelee mielellään ja järjestelee lelukorin sisältöä olkkarin lattialle päivittäin. Sitten leikin lopuksi se valikoi muutaman mieluisan lelun ja kuskaa ne petiin unikavereiksi. Lotten pedistä löytyy aina joku lelu - tai sitten jonkun ihanan ihmisen ihana kenkä. Mamman aamutossut ovat vakiosuosikkeja, mutta naapurinlasten kengät ovat yleensä niin superihania, että ne täytyy heti kantaa omaan petiin unikavereiksi. Lotte ei syö kenkiä, ei ole jäänyt kiinni edes pienestä maistelusta. Se vaan kantaa ihania kenkiä ja nukkuu niiden kanssa. Hipsu taas on erikoistunut enempikin sukkien kanteluun.

Myös lenkit maistuvat tälle neidille huomattavasti paljon paremmin kuin mukavuudenhaluiselle sisarelleen, joka varmasti kaikkein mieluiten kävisi ulkona vain makoilemassa ja tarpeillaan kissojen hiekkalaatikolla. Lotte jaksaa lenkkeillä ja touhuta pitkiäkin lenkkejä, mutta autoilu on jännittävää. Jostain syystä automatkoilla pitää täristä takapenkillä valjaissa koko matka samalla kun Hipsu ja Alli vetävät sikeitä ketarat oikosena. Jännitys menee kuitenkin samantien ohi, kun autosta päästään ulos. Sitten on taas täysi meno päällä kun pitää päästä tutkimaan heti uusi paikka.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tiibetinspanielit ry:n Tampereen aluetoiminnan pikkujoulut 14.11.2015