Ulkomuototuomarit ry:n Match Show Ideaparkissa 11.7.2015

Vuoron odottelua varjon alla.
Pienten aikuisten punaiset.

Tänä kauniina heinäkuisena lauantaina (hyvä kelihän on kesällä enempi kiinni asenteesta) me käytiin taas match show-kärpäsen puraisemina mätsäilemässä - tällä kertaa Ideaparkilla Lempäälässä. Siellä näyttelyn järjestivät Ulkomuototuomarit ry. Eihän sinne voinut olla menemättä kun oli niin lähellä.

Helmi pääsi ensimmäistä kertaa aikuisten sekaan kerryttämään taitojaan. Koiraksi hän valitsi tällä kertaa Lotten, koska Lotte liikkuu paremmin. Minä vein Hipsua.




Helmin ja Lotten vuoro.
Pieniä aikuisia koiria taisi olla n. 24 ja me oltiin Helmin kanssa viimeinen pari kehässä. Ja niinhän siinä kävi, että Helmi ja Lotte päihittivät meidät saamalla punaisen nauhan ja meille Hipsun kanssa tuli sininen. Sinisten kehä käytiin heti meidän vuoron jälkeen ja siinä Hipsu sijoittui sinisten kolmanneksi. Aika hienosti Hipsu sateesta huolimatta tsemppasi, vasta ihan viimeisellä kierroksella tuli täydellinen stoppi, kun turkki kertakaikkiaan oli aivan liian märkä liikkumiseen. Selvästi huomaa, että nyt kun näitä näyttelytoistoja on tullut sille enempi, se liikkuu kehässäkin paremmin eikä ala kiukkuamaan heti jos vähän tulee vettä ja turkki ja tassut kastuvat. Jatkamme siis samalla menetelmällä eteenpäin.


Hipsu pienten sinisten 3. ja märän turkin harmitus.
Lottea ei pieni tai suurempikaan sade haittaa, vaan se esiintyy kehässä omalla varmalla asenteellaan. Liikkuu reippaasti ja muutenkin käyttäytyy hienosti. Kielen kun se vielä oppisi pitämään suussaan, niin hyvä tulisi. Ehkä se on vain hyväksyttävä, että tuo lörpöttävä kieli kuuluu Lottelle. Lotte ja Helmi siis kisasivat punaisten kehässä mutta jäivät lopulta neljän sijoittuneen ulkopuolelle. Mutta aivan mahtavan hienosti pieni prinsessani koiraa esitteli. Olen sekä hämmästynyt että ylpeä. :)

Tietysti olen myös äärettömän ylpeä ihanista tipsuistani, jotka taas käyttäytyivät muiden koirien seassa mainiosti. Remmirähinät lenkilläkin ovat vähentyneet selvästi, joten mätsäilystä on ollut hyötyä siinäkin mielessä.

Kiitos tuomarille ja järjestäjille!


Kiitos jälleen asiantuntevalle tuomarille ja mukavalle kehätoimitsijalle (valitettavasti en tiedä teidän nimiänne)! Tulemme varmasti toistekin jos mätsäriä järjestätte lähiseudulla. :)








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä