Mätsäilyä (vaihteeksi), tällä kertaa Tampereen Hervannassa 19.7.2015

Mätsäritunnelmaa Hervannassa.

Tällä kertaa kävimme extempore -mätsäilemässä Tampereen Hervannassa sunnuntaina 19.7.2015. Olin koirien lenkkien jälkeen mukavasti istahtanut aamukahvikupposeni ja tablettini kanssa kotisohvalle ja tipsuystävät olivat asettautuneet mukavasti kylkeeni lepäilemään, kun Sarilta tuli viesti. Oli lähdössä Tampereen Koiraurheilijoiden järjestämään match showhun Teijan kanssa Tampereen Hervantaan. Vaikka vähän sateentuoksuinen ilma mietitytti, ei oikein ollut parempaakaan tekemistä. Pienen arvonnan jälkeen valitsin Hipsun mukaani, pikkuisen karvoja ojennukseen, tavarat reppuun ja menoksi. Siinä rytäkässä unohtui tuoli, mutta koiralle sentään muistin sateensuojaksi ottaa mukaani boksin. Tuoliksikin takakontista lopulta löytyi jakkara, joten ei hätää.


Punaiset pienet aikuiset. Ensimmäisenä rivissä Nanna.


Teija ja Stella-vauveli.
Koiria oli (pienistä kuurosateista huolimatta) ihan mukavasti ja ne oli jaettu moneen ryhmään:
  • Pienet aikuiset (yli 1 v.)
  • Pienet pennut (alle 1 v.)
  • Isot aikuiset (yli 1 v.)
  • Isot aikuiset (alle 1 v.)
  • X-rotuiset (yli 1 v.)
  • Veteraanit (yli 8 v.)
  • Junior handler (10-17-vuotiaat) 
Tuomareitakin oli neljä. Pienet aikuiset koirat arvosteli Mimoza Vierikko. Oikein mukava tuomari, antoi mielestäni hyvää palautetta kummallekin koiralle kehässä ja perusteli valintansa. Pienet pennut arvosteli Milla Kaario.




Hipsu sinisten pienten aikuisten kolmonen.
Hipsu ei tapansa mukaan nähnyt arvolleen sopivaksi ravailla liian vauhdikkaasti, vaan sipsutteli omaan tyyliinsä hoputuksistani huolimatta. Tuntuu, että tyttö vallan hermostuu,  jos hoputan ja avitan narusta. Tuntuu liikkuvan paljon paremmin, jos vain malttaisin antaa sen mennä ihan itse naru löysällä. Vauhti ei ole huima, mutta Hipsun mieleinen. Ehkä minun on vain hyväksyttävä, että Hipsu on diiva, jonka tyyliin ei sovi muunlainen meno kehässä. Hienosti kuitenkin sipsuteltiin jälleen sinisten kolmosiksi.

Kiitos mukavasta päivästä Sari ja Nanna-koira sekä Teija ja Stella-vauveli!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä