Rähinä-räppärit 2 viikkoa

Lotten pikkuiset räppärit täyttivät eilen kaksi viikkoa. Silmät aukesivat synttärin kunniaksi kaikilla saman päivän aikana. Kyllä nyt kelpaa kun näkee missä maitobaari luuraa. Selvästi liikkuminen on edennyt ison askeleen nyt kun hieman näkevät mihin suuntaan menevät.

Alla muutamia tuoreita kuvia kustakin pikkuisesta. Vielä ei liike ole kovinkaan suurta ja vasta etutassuilla pungerretaan pääpuolta ylöspäin. Siitä huolimatta meno on jo melko reipasta pentulaatikossa ja kuvaamisesta ei tahdo tulla mitään ilman avustajaa. Kohta varmasti punnituksistakin tulee enemmän haasteellisia kun nämä vintiöt pyrkivät pois punnituskipostaan.


Elastinen 2 viikkoa.


Mikael Gabriel 2 viikkoa.

Prinsessa Mercedes Bentso 2 viikkoa.

Kaikki pikkuiset voivat edelleen hyvin ja kasvavat hyvää vauhtia. Vielä mennään luonnollisesti täysin emon maidolla, mutta tänään kuitenkin jokainen sai pienen tujauksen matolääkettä. Näin turvataan se, etteivät ikävät loiset pääse haittamaan pikkuisten elämää tässä alkuvaiheessa. Emolla ei ole ikinä matoja ollut, mutta tutkimustiedon mukaan jokainen koira oletettavasti kantaa matojen munia elimistössään. Siltä ei voi välttyä, jos koira ulkona liikkuu. Ne saattavat odottaa pitkäänkin munina koiran elimistössä ja saattavat aktivoitua ja kuoriutua stressaavien elämäntilanteiden seurauksena. Raskaus ja imetys ovat esimerkkejä tällaisesta elimistöä stressaavasta tilanteesta. Emon maidon välityksellä munat siirtyvät myös pentuihin, joten hyvin todennäköisesti jokainen koiranpentu saa niitä emoltaan. Siksi siis suositellaan matolääkitsemään myös pennut useaan kertaan jo kasvattajan luona ja tätä tulee jatkaa edelleen jokunen kerta uudessakin kodissa luovutuksen jälkeen.

Nyt siirryn pois koneelta takaisin pentu-TV:n ääreen. Näissä pienissä riittää ihmettelemistä! =)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä