Sydämenvaltaaja Hipsu-Tipsu ja QoonTip's -tarinan alku

Hipsu ystäviensä Leijonan ja Hanin kanssa
Blogin kirjoittamisen tässä vaiheessa on ehkä hyvä aika esitellä hieman paremmin meidän eläimiä. Julkaisen täällä tarinat kustakin lemmikistämme lähitulevaisuudessa. Aloitan kerronnan itseoikeutetusti kennelimme sydämestä, Hipsusta.


Zin-Tip Heidi-Helga, meillä paremmin tunnettu nimellä Hipsu tai Hipsuli tai Hupsu-Hipsu tai Hipsu-Tipsu tai Hipsutti (ja mitä näitä kaikkia lempinimiä nyt onkaan), on todella suurisydäminen ja sekä rakastettava että rakastava tipsu. Hipsu todella nauttii elämästään eikä suostu ottamaan stressiä oikeastaan yhtään mistään. Rouva viihtyy hyvin sohvalla rapsutettavana ja mielellään könyää mamman vatsanpäälle tai jalkopäähän sohvalle telkkaria katsomaan.

Hipsun ensimmäiset päivät...
...uudessa kodissa.
Hipsu tuli meille tavallaan pitkän harkinnan tuloksena, mutta kuitenkin hieman yllättäen helmikuulla 2012. Vaikka kotona olikin tuolla hetkellä jo puolivuotias Alli-riiviö sekä kisulit Leijona ja Hani, mieli teki ottaa myös pieni koira. Tiibetinspanieli oli rotuna kiinnostanut minua aikaisemminkin ja tämän tunteen sinetöi se kohtalon oikku, että uuden kotini seinänaapurissa asuva pariskunta Anja ja Harri kasvattivat tipsuja. Pentuja kun tuli, niin arvasihan sen mistä 4-vuotiaan tyttärensä aina saattoi hakea. Naapurissahan se oli  pentuja hoitamassa aina kun silmä vältti. Siinä tuli äidinkin sitten käytyä vauvoja katsomassa moneen otteeseen. Kuuden ihanan ja terävähampaisen narttupennun kasvua sain seurata pienestä pennusta luovutusikäiseen asti. Jokaisella näkemällä keksin yhä vähemmän tekosyitä sille, miksi yksi niistä ei meille voisi muuttaa. Tuore avopuolisoni lisäsi vettä myllyyn minkä ehti ja niin Hipsu muutti seinän toiselle puolelle Leijonan, Hanin ja Allin sekä tietysti meidän ihmisten kaveriksi. Enkä ole kyllä päivääkään katunut sitä päätöstä.


Hipsu nauttii auringosta sohvalla....


... ja Hipsu nauttii auringosta tarhassa.
Hipsu oli pentuna melko tumma, mutta väri vaaleni merkittävästi koiran kasvaessa. Vaikka väri vaalenikin, niin kauniin värinen leidi hänestä on kuitenkin tullut. Hipsun ehdotonta lempipuuhaa syömisen lisäksi on rentoutuminen. Hipsu rakastaa auringossa köllöttelyä ja hakeutuu niin sisällä kuin ulkonakin aina aurinkoiseen paikkaan makoilemaan. Pitkät mukavat lenkit Hipsu sitävastoin jättäisi hyvin mielellään Lottelle ja Allille. Ne eivät tämän leidin arvolle oikein tahdo sopia, ei varsinkaan vesisateella! Sitävastoin kauneushoitotuokiot turkin harjauksen muodossa sopivat hänen arvolleen oikein hyvin.

Kasvatustoimintamme alkoi käytännössä Hipsun ja Hipsun kasvattajan Anja Jormanaisen ansiosta. Haaveena minulla oli ollut jo pitkään moinen toiminta, mutta sellaisen asian ajatteleminenkin oli ollut mahdotonta aikaisemmin.  Hyvin monien ja monimutkaisten ja jopa äärettömän kivuliaiden sattumien kautta ajauduin Anjan ja Harrin naapuriksi ja päädyin ottamaan juuri heiltä pennun. Sitten yllättäen ymmärsin tämän salaisen haaveeni olevan heti nenäni edessä valmiina odottamassa toteuttamistaan. Anjan avustuksella olen kasvatustoimintaani aloitellut ja elokuussa 2014, Superkuun ollessa voimakkaimmillaan, Hipsulle (isänä Revonhännän Gomia Goran) syntyi viisi potraa poikaa ja yksi reipas tyttö. QoonTip's kennelin ensimmäinen pentue, Supermoon-pentue, oli syntynyt. Ohessa pari videoklippiä tästä mainiosta pentueesta.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tiibetinspanielit ry:n Tampereen aluetoiminnan pikkujoulut 14.11.2015